"Ikvienam no mums  ikdienā, īpaši jau pārmaiņu laikos, kad nākotni grūti prognozēt, dažkārt nākas risināt jautājumus, kas prasa arī detektīva talantu un prasmes. Uzsākot izdot detektīvromānus, mēs vēlamies gan pavērt skatu uz pasauli, kurā galvenajiem varoņiem nākas meklēt risinājumu vienādojumiem, kuros ir ļoti daudz nezināmo, gan dot iespēju izpausties talantīgiem detektīvromānu autoriem," uzsver izdevniecības "Lietišķās informācijas dienests" izpilddirektore Aiva Vīksna.
2009. gada oktobrī izdevniecība aicināja talantīgos "spalvas meistarus" līdz šā gada 15. janvārim iesniegt izdevniecībai vērtēšanai vēl nepublicētus oriģinālliteratūras darbus detektīva žanrā. Pēc izdevniecības izveidotās darbu vērtēšanas komisijas atzinuma, no iesniegtajiem detektīvromāniem izraudzīti labākie un interesantākie darbi, kurus nākotnē plānots izdot.
Janas Veinbergas detektīvromāns "Liktenīgā atgriešanās" stāsta par jaunu, daudzsološu aktrisi Aiju.
Romāna galvenās varones un Gunāra romantiskās attiecības beidzās tajā mirklī, kad Aija paziņo, ka ir stāvoklī, taču Gunārs noraida jebkādu iespēju šķirties no sievas. Jaunā, daudzsološā aktrise nolemj pārcelties no Rīgas uz dzimto mazpilsētu pie mātes, lai mierā un klusumā sagaidītu dēliņa piedzimšanu.
Līdz ar atgriešanos mājās, atgriežas arī sāpīgās pagātnes atmiņas par pirmo mīlestību Kalvi, ko cenšas kliedēt uzņēmējs Vilnis.
Lai gan sākumā liekas, ka pilsētiņa ir klusa un mierīga, Aija drīz vien pārliecinās, ka dzīve kūsāt kūsā arī šeit - ar savām intrigām, tenkām un vietējo aktrišu greizsirdības scēnām un režisoru ambīcijām.
Kā zibens spēriens no skaidrām debesīm mazpilsētas mieru satricina  ziņa, ka kāds slepkavo jaunas sievietes, taču slepkavas rīcības motīvi sabiedrībai nav īsti skaidri. Arī Aijai liekas, ka viņai kāds seko un viņai jāizšķiras, kā rīkoties un kam uzticēties, lai saglabātu savu dzīvību un bērniņu un nenodotu mīlestību...
Par to, ko liktenis bija sagatavojis romāna galvenajai varonei dzimtajā mazpilsētā detektīvromānu cienītājus aicinām noskaidrot, izlasot jauno grāmatu!